lauantai 25. helmikuuta 2017

Loppukesän tunnelmia 2015

Loppukesä meni onneksi enemmän pihasta nauttien kun viimeisinkin projekti eli ruusupenkki talon eteläpäätyyn oli saatu valmiiksi. Meidän pieni vauva tuntui kasvavan hujauksessa tuona kesänä.
Meidän pieni 4kk päiväunilla pihalla
Loppukesässä minusta parasta on puutarhan antimet. Samaa mieltä tuntui olevan meidän esikoinenkin, joka söi välipalan suoraan puskaista. Herneet, vadelmat, viinimarjat ja kirsikat hävisivät nopeasti pienen tytön suihin. Myös naapurin lapset kävivät satunnaisesti herkuttelemassa meidän pihalla.
Suklaakirsikoita


Naapurissamme asuu minun siskoni perheineen ja on ollut mahtava jakaa hänen kanssaan tämä harrastus. Siskoni kävi mm. ottamassa nämä tämän postauksen ihanat kuvat.
Etupihan syysleimut 2015

Kerrottu syysleimu 'Tiara'
Tämä puutarhaharrastus on varmaan imetty jo äidinmaidossa. Äitimme työstää tällä hetkellä eläketalonsa pihaa ja on ollut ilo seurata, miten ihana ja massiivinen piha heille tuleekaan. Ja mikäs se parempaa kun suku täynnä puutarhahulluja. :D Hauskaa jakaa tämä harrastus läheisteni kanssa. Puutarhahömpötys on sen verran tiivistä siskoni kanssa, että monesti teemme siskoni kanssa yhteistilauksia erilaisiin nettikauppoihin. Lisäksi jaamme keskenämme jonkin verran ideoita ja toimimne uusina silminä, jos omassa pihassa jokin kohta mättää eikä itse keksi ratkaisua sille. Ja tietysti käymme näin naisten kesken porukalla joka vuosi Kevätmessuilla. Ne reissut vasta kahjoja ovatkin. :D

Salaa toivon, että lapsenikin innostuisi aikanaan pihahommista. Tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. On kiva huomata, miten pienenä se innostus jo alkaa. Ensi kesänä toivottavasti jo kylvetään porukalla kasvimaalle siemeniä.
Herneet ovat namia
Neiti Näppärä herneiden kimpussa
Loppukesä on hieman ristiriitaista aikaa. Tykkään, että meidän piha näyttää parhaimmalta siinä kesä-heinäkuun vaihteessa. Tuolloin kasvit ovat ihanan muhkeita ja raikkaita. Lisäksi tuolloin meidän pihassa kukkii kaikista eniten. Loppukesästä pidän tietystä kasvien kypsyydestä, mutta se tietty raikkaus on jo tiessään, mikä muistuttaa jo tulevasta syksystä.

Syyshortensiat kukassa
Muutaman vuoden pihaamme katseltuani, haluaisin tulevina kausina panostaa hiljalleen enemmän myös loppukesän kukkijoihin. Toki niitä loppukesän kukkijoita on jo nyt jonkin verran, mutta haluaisin niitä hieman lisää ja ripoteltua enemmän ympäri puutarhaa.

Keijunkukka 'Palace Purple'
Varsinkin erilaiset perhoskasvit ovat ihania. Se on suorastaan nautinnollista seurata sitä kuhinaa, mikä käy muun muassa kaunopunahatuissa ja punavärimintussa. Vuosien mittaan onkin tullut kiinnitettyä yhä enemmän huomiota kasvivalintoja tehdessä, että ne olisivat myös mehiläisten ja perhosten mieleen.
Kaunopunahatut ovat ihania perhoskasveja
Punaväriminttu houkuttelee myös hyönteisiä
Erilaiset maksaruohot ovat myös hyviä perhoskasveja

2 kommenttia:

 1. Ihanan kesäisiä kuvia. - Mukavaa kun olet perustanut blogin. Toivottavasti tykkäät tästä. Löysin blogisi Eripurasten Rauhala -blogin kautta. Liityinkin lukijaksi samantien. Tervetuloa vierailulle Pihakuiskaajan puutarhaan. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Minä löysin tieni juuri instan kautta :)
  Minulla on myös kotosalla uusi piha, laittaminen alkoi syksyllä 2014. Ihan samat ajatukset kuin sinulla, että voi kun puut ja pensaat kasvaisivat nopeaan :)
  Teillä näyttää ihanalle. Ja kauniita kuvia on blogissasi, vois olla isompanakin nuo kuvat ;) upeita!

  VastaaPoista